Dag 7: Welcome to Lake O' Hara - Yoho NP


Donderdag 12 september

Om 6u30 sta ik op, want vandaag gaan we naar Lake ‘O Hara in Yoho National Park. Tom is reeds om 6u opgestaan en de verse koffie staat al klaar. We ontbijten om 6u45 in het appartement met eitjes, spek en worstjes. Daarna maken we alles klaar voor een volledige wandeldag. Om 7u40 zitten we in de auto, op weg naar de parking om naar Lake ‘O Hara te gaan. Amai, er staan veel auto’s op de parking. Het is nog maar 8 uur in de ochtend eens we wandelen naar onze bus waarvoor we reeds in april tickets hebben gereserveerd.Er staat niet veel volk om in te stappen in de bus. Om 8u30 vertrekken we met de bijna volle bus, die op een bumpy road goed doorrijdt. Met de bus rijden we een goede 12 km, hiervoor reserveer je dus best. Er zijn altijd wel nog mensen die de weg te voet afleggen, maar ideaal is het natuurlijk niet. Op dezelfde weg zijn er nog andere wandelingen die je zou kunnen bewandelen, indien je geen ticket hebt tot Lake O’ Hara.
Om 9u arriveren we bij Lake O’Hara en wandelen natuurlijk eerst naar het mooie meer.Van hieruit starten we met onze wandeling naar de Opabin plateau via het west circuit. De wandeling start relatief vlak met een eerste zicht op Mary Lake.


Hierna wandel je langs de meren van Mary en pas daarna begint het te klimmen.Een redelijke steile klim maar met mooie uitzichten. We horen de pica steeds roepen, maar we zien ze helaas niet opduiken.Nadat de klim voorbij is, kom je terecht in een kleurrijk bos.Na enkele minuten wandelen, arriveren we bij de Opabin Prospect. Niet het heldere weer, maar we kunnen er mee leven!

Vervolgens wandelen we naar beneden met nog meer kleurrijke bomen en meertjes tot aan de Opabin Lake. Tussendoor stoppen we nog voor een lunch met een view.
Aangekomen bij Opabin Lake genieten we wederom van de stilte en de prachtige natuur rondom ons. Er is weer meer bewolking komen opzetten en het voelt zeer frisjes aan. Het heeft geen zin om nog eens naar de Opabin Prospect te gaan met deze wolken. We wandelen terug volledig naar beneden tot aan Lake O’Hara.

We wandelen rond lake o’hara tot aan de schuilhut.

We kiezen ervoor om nog de Morning Glory Lakes via de Linda Trail te bewandelen. Je kan hier eveneens wildlife zien, maar we horen en zien niets. In het begin van de wandeling hebben we wel nog enkele mooie uitzichten.Daarna wandel je grotendeels in het bos.Vervolgens komen we bij de Morning Glory Lakes.
De weg terug is relatief vlak en we nemen nog een extra weg langs Lake O' Hara tot aan de ophaalplaats van de bus. Om 18u30 nemen we de laatste bus terug naar de parking. Met slechts een 10-tal personen verlaten we het prachtige park. Terug in ons appartement eten we na een warme douche, lekkere zelfgemaakte hotdogs.


Ik typ nog een dag van de blog en we bekijken enkele afleveringen van Izombie. Morgen gaan we terug naar Lake O’Hara!

Weer: bewolkt en beetje zon, 7 – 14°C
Stappen: 38.788
Hike:  25 km – meerdere wandelingen
Wildlife: geenReacties

 1. Die eerste foto van jullie beide wil ik uitprinten en ergens hangen! Spontaan en mooi!
  De rest van die natuur en landschapsfotos zijn adembenemend, echt magnifiek!
  Vraag me af wat dat rood gelei achtig iets is??
  En welke saus is dat bij die hot dog?? bolognese?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor de mooie woorden! :) Ja, de natuur is zo mooi hier, weet nu al dat ik het moeilijk ga hebben om in ons klein landje terug te zijn. Dat rode is een paddenstoel. Enorm veel soorten zijn hier te bezichtigen. Ja, Tom zijn verse spaghettisaus met vele groentjes en gehakt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten