Dag 6: Waterfalls and mountains in Yoho National Park


Woensdag 11 september

Na een nogal woelige nacht, worden we wakker door ons alarm van 6u30. Ben nog altijd enorm moe, hoewel we zo lang geslapen hebben. Het is te zeggen, dat ik niet zo goed vast heb geslapen. Het is wel een goed bed, maar toch heb ik heel de nacht liggen draaien en keren. Sorry, Tom! We staan op en ik post nog een dag van de blog online. Tom maakt een lekker ontbijt klaar met eitjes, spek, worstjes en verse koffie.Om 8u30 vertrekken we uit het appartement richting onze eerste stop voor vandaag, namelijk een wandeling naar de Wapta Falls. We rijden langs een gravel road tot aan de parking, waar nog maar twee auto’s staan. Het wandelpad begint relatief vlak, waarbij nog veel modder ligt.Uiteindelijk beginnen we lichtjes te klimmen en horen we de waterval van ver, al naar beneden storten. Nog niet het beste zicht, maar de wandeling gaat nog naar meerdere uitzichtpunten.Het tweede uitzichtpunt is relatief klein.


Een laatste uitzichtpunt is helemaal op het einde van de wandeling. Toch ook niet het beste uitzicht.


We wandelen terug naar de parking, die inmiddels vol staat. Normaal gezien zou de zon straks nog meer uitkomen. Het is reeds 11u15 en Tom is onze lunch vergeten in de koelkast. Aangezien onze volgende bestemming zeer dicht bij het appartement is gelegen, rijden we terug naar het appartement. We eten onze lunch met verse koffie hier op en met elk een stukje cheesecake. Heerlijk!


Ik schrijf nog het verslag van gisteren en Tom kijkt een beetje tv. Om 13u10 vertrekken we uit het appartement en zien we de eigenaars van ons verblijf. Paulina komt hallo zeggen met haar schattige border collie! Wat een superlieve hond! Mijn gsm lag nog in de auto, dus heb ik geen foto kunnen nemen. En de gebuur kwam ook net buiten met zijn husky puppy van 11 weken! ๐Ÿ˜Š Geweldig, zoveel diertjes in onze buurt.

Na de leuke babbel, vertrekken we naar Emerald Lake voor de Emerald Basin Hike. We rijden de parking op en ik zie aan de andere kant nog een plekje vrij. Aangekomen aan het plekje is er een andere auto via de tegengestelde richting erin gereden. Smerige en arrogante mensen zeg! Het was de auto die achter ons aan het rijden was. Ze wrijven het er nog eens in door arrogant te lachen en met de handen in de lucht te gooien. Wacht maar, karma is a bitch! ๐Ÿ˜‰

We parkeren de auto veel verder dan de voorziene parking en wandelen nog een stukje extra. Eerst nemen we enkele foto’s van het mooie Emerald Lake. Je kan hier ook kanovaren voor 70 CAD/per uur.


We wandelen bijna de helft rondom het meer, om vervolgens links af te slaan naar de Emerald Basin Hike. De jassen mogen uit, want tot in tegenstelling van gisteren, is het nu al snel warm tijdens het wandelen.


De wandeling start met een steil klein klimmetje.


Vervolgens wandelen we tussen de bomen en dan langs een soort van dichte begroeiing langs een smal wandelpad.Uiteindelijk komen we in een open vlakte terecht met zicht op de bergen, watervallen en een schattige eekhoorn.
Wat zijn we blij dat we eindelijk eens geen regen hebben en zelfs zicht op de bergen hebben met een klein stukje blauwe lucht. We wandelen dezelfde weg terug tot aan Emerald Lake, waarbij er nu een mooie reflectie te aanschouwen is van de bergen.

Terug op de parking, staan er al bijna geen auto’s meer. We wandelen nog naar de Hamilton Falls. Jammer genoeg, stelt deze waterval niet veel voor.


Een laatste stop is bij de Natural Bridges, waar een koppel in bruidskledij staan te poseren voor hun foto’s. Het maakt het wel wat specialer met zicht op Mount Dennis!
Terug in de auto, beseffen we, dat we eens een goede dag hebben gehad inzake het weer. Zelfs de berg in Field is nu goed te bezichtigen.


We sluiten de dag af met het eten van onze overschot van de spaghetti. Ik typ het verslag van vandaag nog volledig en tussendoor kijken we naar Izombie. Morgen gaan we naar Lake O’Hara en voorlopig ziet het weer er ook goed uit. We duimen verder!

Weer: bewolkt en zon, 7 – 13°C
Stappen: 32.148
Hike: 19 km – meerdere wandelingen
Wildlife: pika, eekhoorns

Reacties

 1. Jammer dat er geen foto’s zijn van de hondjes๐Ÿ˜ญ
  Maar jullie maken het goed met die magnifieke natuurfoto’s!๐Ÿ˜ en die foto’s met jullie er in zijn ook super. Jullie zijn echt fotogeniek, geen grap!
  Heb je dat schattig eekhoorntje mee??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hoopte de hond nog eens te zien voor een foto, maar helaas... Neen, de eekhoorn wou niet mee omdat ik geen voedsel wou geven :(

   Verwijderen

Een reactie posten