Dag 22: Waterfalls at Strathcona Provincial Park

Vrijdag 27 september


Net voor 8u kom ik wakker, Tom zit reeds vanaf 6u30 bezig met mails en dergelijke inzake de begrafenis en met de familie te praten. Ik maak alvast een ontbijt klaar, roereitjes, fruit, yoghurt en koffie. We eten ons ontbijt buiten op het dakterras op. Het zonnetje schijnt wederom volop zoals nooit tevoren.


Ik laat Tom verder zijn mails doen, terwijl ik nog bekijk welke spullen al in de koffer kunnen. Om 11u beslissen we om even naar het strand te gaan bij ons huisje. De eigenares ziet ons langskomen en komt ons meteen begroeten. Aangezien we voor de reis reeds de melding hadden gemaakt of we extra tijd konden krijgen voor extra annuleringsvrijheid inzake een sterfgeval in de familie, vroeg ze hoe het was. Tom vertelt het nieuws en meteen wenst ze ons veel sterkte. Na de babbel wandelen we naar beneden naar het strand. Er liggen enorm veel schelpen op het strand!
Na een kort bezoek aan het strand rijden we door naar het Strathcona PP. We stoppen bij het Butte Lake, waar we een kleine lunch opeten bij het strand.
Daarna rijden we bijna tot het einde van de weg, waar we nog een kleine wandeling maken tot aan de Lower Myra Falls.


Er was slechts nog een koppel aanwezig bij de waterval, maar daarna waren we de enige op het hele wandelpad. Terug aan de parking rijden we terug naar het begin van de weg en stoppen aan enkele uitzichtpunten. De zon is ineens verdwenen achter donkere wolken. Er is bovendien enorm veel wind opgekomen, takken liggen zelfs op de weg.Als laatste stoppen we nog bij de Lupin Falls Trail. Een kleine, maar mooie wandeling, naar een prachtige waterval. Voor mij zelfs de mooiste van deze reis! We zijn hier ook helemaal alleen.


Om 16u houden we het voor bekeken en rijden terug naar het centrum van Campbell River. We stoppen bij hun (enige?) souvenirshop en kopen een set onderleggers, maar van de Native Bears. Ik voel mij ineens niet zo goed en we rijden terug naar ons vakantiehuis. We maken onze grote koffers volledig klaar en ik neem een dafalgan. Blijkbaar ben ik toch een beetje ziekjes van al het zeewater dat ik gisteren op mij heb gekregen. De dafalgan werkt, maar niet vlug genoeg om nog te gaan uit eten. Tom vindt het ok om enkele kleine hapjes te bestellen en in het huisje op te eten. Tom haalt het eten op en tijdens het eten kijken we nog naar de Timtracker. Ik voel mij helemaal weer beter en typ nog een dag van de blog en plaats het verslag online. Morgen verlaten we Vancouver Island en rijden naar onze laatste bestemming in Vancouver. Tot Morgen!  

Weer: zon, wolken en lichte regen, 9 tot 15°C
Stappen: 6.794
Hike: 2,2 km
Wildlife: hertjes langs de weg

Reacties

 1. Prachtige waterval❤️
  Heb je een closeup foto van die schelp?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net een paar dagen bijgelezen. Hoe erg van Tom zijn vader. Sterkte voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, via google kwam ik op jullie site terecht. Wat een mooie reis hebben jullie gehad. Prachtige foto’s. En wat een verschrikkelijk verdrietig einde van de reis. Heel erg lijkt me om aan de andere kant van de wereld te zitten wanneer je vader overlijdt. Veel sterkte de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik ben bij toeval op jullie site terecht gekomen en heb jullie mooie verslagen gelezen en schitterende foto’s bewonderd. Maar wat een vreselijk verdrietig einde van de reis. Wat lijkt me dat erg om dan aan de andere kant van de wereld te zitten. Ik wens jullie veel sterkte! Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Monique! Bedankt voor je mooie woorden over onze verslagen en foto's. En zeer bedankt van je steun!

   Verwijderen

Een reactie posten