Dag 20: The forest, waterfalls and lakes from Ucluelet to Campbell River

Woensdag 25 september

Rond 4u schiet ik ineens wakker door enorme jeuk op mijn benen. Mijn benen staan vol met muggenbeten. De frigo maakt enorm veel lawaai en kan de slaap nog moeilijk vatten. Na bijna een uur wakker te liggen, val ik uiteindelijk weer in slaap. Net voor 8u worden we wakker en ontbijten we nog in onze cabin. We bellen nog even naar het thuisfront, want het gaat minder goed met een familielid. Daarna verlaten we onze cabin.

We rijden eerst nog naar Cathedral Grove, waar we zondag niet meer gestopt hebben omwille van de drukte. Echter moeten we lang wachten wegen de werkzaamheden op de weg. Het zou slechts 20 minuten wachten zijn, maar het worden er 45 minuten wachten. Pfftt, wat een zonde van tijd.


Tom geeft vervolgens goed gas en haalt alle wagens in. Voor ons reed er nog een soort van hippiebusje, dat nauwelijks zijn bochten kon pakken door zijn snelheid. Veel reed die dan ook aan de andere kant van de baan in de bocht! We dachten echt dat hij zou kantelen!


Aangekomen bij de Cathedral Grove staat de parking even vol als voorbije zondag. We bekijken een klein stukje en ook de grootste boom van het park. Natuurlijk na het zien van de bomen in Redwood NP in 2017, schrikken we niet meer van de hoogte van deze bomen.  


Vervolgens rijden we verder naar de Little Qualicum Falls PP. Normaal gezien gingen we hier ook voorbije zondag stoppen, maar omwille van de drukte ook overgeslagen naar vandaag. We wandelen eerst naar de Lower Falls.


Daarna wandelen we nog een klein stukje naar de Upper Falls, die we enorm mooi vinden.We zijn echt wel blij dat we deze waterval nog bezocht hebben. Hierna rijden we nog een stuk door langs de Highway 19. Rond de middag stoppen we bij de Subway voor een broodje en tanken we de auto vol. Een volgende stop is bij Strathcona Forbidden Plateau. Hier gaan we nog enkele wandelingen doen. Er staan tamelijk wat auto’s op de parking, maar gelukkig voelt het niet druk aan. Ondertussen zijn de muggenbeten nog dikker aan het worden en jeuken als zot.

We starten bij de Paradise Meadows Loop Trail om vervolgens verder te wandelen via de Helen MacKenzie-Battleship Lake Loop Trail.Onderweg op de wandeling zien we enorm veel kleine vogels, die zeer dicht tot bij ons komen.We wandelen zo goed als alleen op het wandelpad. Slechts enkele wandelaars komen we tegen vanuit de andere richting. Het is zo rustig en stil.


Het eerst meer dat we bereiken is de Helen MacKenzie Lake. Een tamelijk groot meer, maar aangezien het bewolkt is, komt de kleur niet tot zijn recht.We wandelen verder en we moeten weer opletten voor de modder op deze wandelweg. Al snel bereiken we het Battleship Lake, waar we via een geheime zijweg, twee gele stoeltjes ontdekken.


Op de terugweg naar de parking komen we twee grote groepen kinderen tegen, die hier gaan kamperen in het park. Wat een vriendelijke kinderen en begeleiders en hoe tof om deze uitstappen te kunnen doen als kind. Terug aan de auto, zetten we de GPS in naar de Walmart bij Campbell River. Ik heb dringend een zalf nodig voor al mijn muggenbeten. Heb er wel een 30-tal op mijn benen staan. Gelukkig heeft Tom geen muggenbeten, want hij reageert daar enorm slecht op. Echter staan ze bij mij nu ook wel enorm gezwollen.

Aangekomen bij de Walmart vragen we meteen naar een muggenzalf. Een vriendelijke verkoopster wijst ons de zalven aan en bekijkt alvast mijn beten. Oh dear, they loved your legs! Ja, helaas wel. Om de jeuk even te doen vergeten, bekijken we alvast de Halloween merchandise, alvorens nog wat ontbijt te kopen.


Na onze inkopen, wrijft Tom al snel even mijn benen in tegen de jeuk! Vervolgens halen we nog wat te eten bij Duke’s Grill. Hierna rijden we in de gietende regen naar onze voorlaatste bestemming, ons eigen huisje met toegang tot het strand. Binnenin is alles mooi en verzorgd.
We eten onze lekkere maaltijd op en kijken naar Olympus Has Fallen op Netflix. Ik typ ondertussen nog een dag van de blog terwijl het buiten enorm aan het regenen is. Daarna proberen we te gaan slapen omdat we morgen nog een Grizzly Tour op de planning hebben staan. Het is reeds na 23u, maar ik kan maar moeilijk de slaap vatten. Tot morgen.

Weer: wolken, zon en regen, 7 tot 14°C
Stappen: 21.933
Hike: 12 km
Wildlife: vogels, eekhoorn, twee hertjes langs de weg

Reacties

  1. Erg prachtige natuur, zeker de watervallen en vele meren.
    Tof om die vogels zo dicht te zien!
    Jess, je moet zoet smaken hé 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten