Dag 18: Dancing in the Rain at Pacific Rim National Park

Maandag 23 september

Om 7u50 worden we wakker door het getik op het dak. We ontbijten op het gemak met vers fruit, yoghurt en een heerlijke chocoladekoek. Aangezien het vandaag heel veel gaat regenen, typ ik nog wat de blog. Pas rond 11u vertrekken we naar het Visitor Center van Pacific Rim National Park.


Het strand ligt er verlaten bij. In het Visitor Center wandelen we een beetje rond de displays en bekijken het lijstje met de films van het park. We mogen zelf een film kiezen. Er zit niemand naar de huidige film te kijken, dus vragen we om de film van Pacific Rim National Park op te zetten.
Na de film en enkele vragen te stellen aan de ranger, wandelen we terug naar onze auto om onze lunch op te eten. Een lunch met een view zit er deze keer niet in. Het regent nog steeds, maar toch starten we met de South Beach Trail. We zien geen vergezichten, maar wel enorm veel berenstront op de wandelweg. We doen de berendans!
We slaan even van het wandelpad af om rond te kuieren op het strand en schelpjes of moet ik zeggen schelpen te ontdekken. Hierbij maken we nog een dansje in de regen!

Vervolgens wandelen we over een houten wandelpad, waarvan een stuk al scheef hangt. Omwille van het regenachtige en vochtige klimaat zijn er steeds aanpassingen nodig aan de wandelpaden. Het kost het park dan ook elk jaar een fortuin om te renoveren!
Uiteindelijk komen we bij South Beach, waarbij we als enigen ons op het strand bevinden. Tenzij die beer ons natuurlijk vanuit een donker hoekje zit te begluren… Nogmaals berenstront gevonden op het strand! 


Na het strand rijden we verder door naar de Rainforest Trail. We parkeren de auto en wandelen naar de overkant van de straat om loop B te ontdekken. En het zou al helemaal geen rainforest zijn, als het niet nog meer begint te regenen… Drup, drup, drup.
Nuja het is maar regen en dit past echt bij deze natuur. Hoewel we niet overdonderd zijn, amuseren we hier ons wel tussen al deze bomen. Het is zeker wel mooi, maar na het zien van Mount Olympic rainforest, kunnen we wel voldoende vergelijken. Mount Olympic vinden we veel mooier.Na onze kletsnatte wandeling, rijden we door naar Tofino. We rijden er door met de auto, maar het spreekt ons niet zozeer aan. In onze roadbook (gemaakt door Tom) staat er de vermelding om Chocolate Tofino zeker te bezoeken. Ik heb wel zin in een ijsje en na even te zoeken, vinden we deze kleine winkel. Tom kiest voor één bol (haggard = hazelnoot en chocolade) en ik kies voor twee bollen (haggard en gezouten karamel).


We eten onze ijsjes op in de auto. Het begint meer en meer te regenen. We rijden van hieruit nog naar het Visitor Center van Ucluelet. Tom koopt hier een mooie blauwe hikers t-shirt. Ondertussen valt het met bakken regen uit de lucht. We rijden nog naar het centrum van Ucluelet op zoek naar zeeleeuwen. Helaas zien we ze nergens liggen en begint het zelfs te stormen. De wind en regen doen hun werk hier op Vancouver Island.Na niet te lang te twijfelen, gaan we vroeger terug naar de cabin. Het blijft maar gieten, dus een strandwandeling zit er niet meer in voor vandaag. We spotten ook geen zeeleeuwen, maar zien wel nog drie hertjes.


We rijden nog naar een souvenirwinkeltje en de lokale supermarkt. Terug in de cabin maken we er wederom een gezellige avond van met een aperitiefje en sushi. Tom steekt de haard en we bekijken de film “This is 40”. Tussendoor werk ik verder aan de blog en schrijf reeds het volgende verslag, zodat ik morgenochtend nog eentje kan posten.


Rond 22u45 gaan we slapen. Morgen geven ze veel beter weer met zonneschijn. Het plan is om nog enkele wandelingen van vandaag morgen te gaan uitvoeren, inclusief al het geplande van morgen. Tot morgen!

Weer: regen en storm, 9 tot 13°C
Stappen: 10.247
Hike: 5 km
Wildlife: drie herten

Reacties

  1. Zelfs België heeft nog niet zoveel regen gehad (alhoewel er de laatste dag af en toe een bui is, tis niet zo constant zoals hier te zien!) nu, tis gezond voor al dat groen!! En zo te zien is er genoeg van dat prachtig natuur!
    Nog nooit zoveel foto's van stront gezien sedert ik jullie blog lees🤣 en dan nog met zo een enthousiaste commentaar! (Nu, begrijp wel de wens om een beer te zien!)💩💩
    Jess, je ziet er zo gelukkig uit in vele van de foto's, echt mooi om te zien! Het doet me ook deugd om dat te zien❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten