Dag 13: A hike, A mountain, waterfalls and A drive to Kamloops


Woensdag 18 september

We worden wakker rond 7u45 en staan om 8u op. We maken alles koffers klaar en eten ons ontbijt in de cabin op. Jammer dat we alweer weg moeten uit deze mooie cabin. Rond 9u checken we uit en bekijken voor een laatste keer het domein.Van hieruit rijden we nog naar de parking van de wandeling “Valley of the Five Lakes”. Dit is een zeer populaire wandeling, omdat het nog een relatief gemakkelijke wandeling is.


Het is reeds 9u35 als we starten met de wandeling. De meeste wandelaars nemen de korte route, wij doen de lange route. Dus eerst wandelen we naar links, de vallei in, waar we een hele hoop berenstront ontdekken!


Hier zitten dus ook wel beren op de wandeling. We wandelen verder en zien nog enkele eekhoorns tussen de bomen zitten. Hier wandelen we voornamelijk tussen de bomen.Pas na eindje te wandelen, lichtjes te klimmen en de modder zien te trotseren, bereiken we het eerste meer. Volgens ons is dit ook het grootste meer van de vijf.  
Al snel bereiken we het 2de meer, wat we enorm mooi vinden.Hier zien we al veel wandelaars op het smalle wandelpad, waaronder zeer luidruchtige Aziaten. Ze gaan zelfs niet opzij om ons door te laten, moest mij bijna kwaad maken zeg. En roepen voor heel het bos! Ja, daarmee dat we hier geen beren meer zien. Dan volgen al snel het 3de en 4de meer. Ze liggen vlak naast elkaar.

Na terug een klein stukje wandelen, bereiken we het 5de meer. Helaas is de zon minder gaan schijnen, waardoor de kleur minder uitkomt.Van hieruit wandelen we terug naar de splitsing waar wij de lange weg hebben genomen. Als tip geven we om niet de lange weg te kiezen, maar ook de korte weg. Het is dan ook al laat eens we terug bij de auto zijn. Het is ondertussen al 13u en moeten nog een lange weg afleggen… Maar na een kleine 20 minuutjes rijden, betreden we een nieuwe tijdzone! Woehoe, we winnen een uur en het is nog maar rond 12u. Welcome to British Columbia.

Maar al snel moeten we stoppen voor werkzaamheden! Van deze kerstman mochten we niet verder mee met de overige automobilisten. Tom kwaad, maar ik achteraf ook. Want als we hadden meekunnen rijden, zouden we nog een goeie foto gehad hebben van een zwarte beer! Ja, de 2de zwarte beer is een feit. Enkele Rv’s (die voor ons waren), stonden na de werkzaamheden aan de kant voor een zwarte beer. We hebben enkel nog zijn groot achterste gezien en liep dan de bossen in. Stoute kerstman!


Een eindje verderop stoppen we voor een korte wandeling aan de Overlander Falls. Deze waterval ligt net voor het visitor center van Mt. Robson Provincial Park. We wandelen eerst volledig naar beneden en zien deze toch wel leuke waterval met een regenboog. De waterval is vernoemt naar de familie Overlander, die hier het land doorkruiste van Oost naar West-Canada.Na de waterval brengen we een bezoekje aan het Mt. Robson visitor center voor een lunch met een view. We kopen een koffie en eten ons lunch aan een picknicktafel op.
Ondertussen zien we bussen vol met Aziaten toestromen, leuk om naar te kijken hoe enthousiast zij hun foto’s maken. We maken ondertussen een time Lapse en zien hoe de wolken verschuiven. Het is ondertussen al 14u geworden en nemen nog een laatste foto van Mount Robson weliswaar met wolken. (Blog van 2016 hebben we de berg met volledige blauwe hemel gezien).


Na onze uitgebreide lunch, rijden we nog naar de Rearguard Falls. Amai, wat een stroming zeg!

Terug op de parking, moeten we echt doorrijden naar onze eindbestemming Kamloops. We rijden dan ook heel de weg door met slechts een enkele stop in Clearwater bij de DQ. We eten hier een vroege avondmaaltijd (hamburger en poutine) en zetten de rit vervolgens weer verder. Jammer dat we deze keer niet meer gaan naar Wells Grey PP. Langs de weg spot ik nog drie herten, maar het is doorrijden naar Kamloops. Uiteindelijk arriveren we om 20u30 in Kamloops, waar we onze goedkoopste motel hebben geboekt. Hier betalen we slechts 35 euro voor één nacht.


Na zo een lange autorit frissen we ons eerst op, waarna ik nog een dag van de blog post. Wow, het internet is hier super snel! Maar aangezien ik nog alles moest typen, post ik slechts één dag. De oogjes vallen toe en morgen rijden we naar Pemberton.

Weer: zonnig, wolken, lichte regen, 7 tot 15°C
Stappen: 19.986
Hike: 12 km
Wildlife: zwarte beer, 3 herten, eekhoorns

Reacties

 1. Wat geniet ik volop van jullie verhalen! Ook al zit het weer niet altijd mee, de zichten blijven prachtig! Jullie hebben al heel wat heerlijke en prachtige wandelingen gedaan en zoveel mooie dingen gezien. Ik kijk al uit naar jullie volgende verslag! Nog een goede reis toegewenst verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ann, van je mooie reactie. Het weer valt op zich wel goed mee hoor, we kijken nauwelijks nog naar het weerbericht en het is altijd beter dan dat ze zeggen. We hebben ons nog geen moment verveeld hier. We beginnen Canada leuker te vinden dan de USA, de wandelingen zijn hier geweldig mooi! Morgen richting Vancouver Island! :) groetjes Jess en Tom.

   Verwijderen
 2. Oh wat heb ik een zin gekregen om te zwemmen na het zien van al dat prachtig helder water! Het is zo mooi om te zien, zeker in deze tijden van vervuiling!
  Ik vraag me af of het mogelijk is om te raften in dat wild water🤔

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten