Dag 10: Raindrops are falling on my head at Icefields Parkway


Zondag 15 september

Rond 7u30 sta ik op en maak mij meteen klaar voor een nieuwe dag. Deze nacht hebben we beiden niet zo goed geslapen. Ten eerste deden onze voeten veel te veel pijn en was het veel te warm gekomen in de hotelkamer. Gisteren was het koud, maar deze nacht hebben ze de verwarming aangezet. Om 8u gaan we ontbijten in het hotel en hebben nog net het laatste plekje in de ontbijtruimte. Er zijn croissants, broodjes, muffins, yoghurt, ontbijtgranen en je kan zelf een wafel maken. We laten het ons smaken, want buiten is het goed aan het regenen.

Vandaag rijden we naar Jasper National Park via de Icefields Parkway. Voor wie een uitgebreide dagbeschrijving wilt lezen, verwijs ik graag naar onze blog van in het jaar 2016. We hadden tamelijk goed weer en hebben dan alle highlights op deze route bezocht. Vandaag stoppen we enkel voor hetgeen waar we zin in hebben. 😉 Er is wel een wandeling gepland, namelijk de Wilcox Pass Hike, maar met dit weertje zullen we nog moeten afwachten…



Met een miezerig weertje rijden we de Icefields Parkway op. Na een 40-tal km rijden, stoppen we bij Peyto Lake. De parking staat al goed vol. Een enorme massa stroomt toe op de parking. We wandelen een stuk goed door tot aan het meer. Het is zeker een mooi meer, maar het is weer wat wennen aan de drukte. Vandaag is het ook de laatste dag dat je hier naartoe kan, wegens werkzaamheden zal dit tot volgende zomer afgesloten worden.



We verlaten de massa toeristen en rijden de lange weg weer op, met hier en daar uitzichten op de bergen. Weliswaar zo goed als volledig in de wolken verstopt. We stoppen nog aan Glacier Lake, waar een Rus het koude water inspringt! Dit staat op film. 😉




Hierna passeren we de parking voor Wilcox Pass, maar er zijn helaas geen uitzichten. Enkel regen en enorm lage wolken. Het mag dus niet zijn en we rijden meteen door naar het grootste zottenkot op de Icefields Parkway! Dit bij het fameuze toeristencentrum van de Athabasca Glacier.


Nogmaals een drukte van jewelste! We beslissen om hier een film te gaan bekijken “Through Ice and Time”. Zeer aangrijpend en mooi gefilmd, verlaten we de filmzaal met een wrang gevoel. Ze tonen een film over de verandering in het klimaat, maar ze zitten wel met gepimpte autobussen en honderden toeristen elke dag op de terugtrekkende gletsjer te rijden. CONFUSED REACTION


Aangezien we bij de Athabasca Glacier in 2016 een mooie zonsondergang hebben gezien, rijden we verder zonder nog van dichtbij te gaan kijken naar de gletsjer. 






Een eindje verderop stoppen we bij Goats and Glaciers. Geen berggeiten te bespeuren, enkel een regenachtige view. Teddy doet ondertussen zijn beren - en zonnedans met de hoop eens een grote beer en morgen toch de zon te kunnen zien. 


We beslissen om maar door te rijden naar onze cabin in Jasper NP. Hierbij zien we een auto aan de kant geparkeerd. We kijken beiden naar links en roepen tesamen “EEN BEEEEEEEEERRRRRR”. Ja, daar is die dan, onze eerste zwarte beer van de reis.






Beiden happy, rijden we door naar Beckers Chalets om in te checken voor onze cabin. Hier verblijven we drie nachten in deze mooie cabin.





Het is nog maar 16u15 en ik typ de blog nog wat bij, terwijl Tom een kleine was gaat doen. Normaal gingen we nog een wandeling doen, maar we doen deze in de volgende dagen wel. We willen gaan eten in het restaurant van het domein. Tom gaat een tafeltje reserveren voor 17u30. Op dat tijdstip is de was ook klaar en kunnen we gaan eten. We bestellen elk een cocktail.



De cocktail van mij is echt lekker, maar die van Tom, amai… Pikanto!! We bestellen een voorgerecht (gehaktballen op speciale manier geserveerd) en een hoofdgerecht. Ik kies voor de zalm en Tom voor de kip. Tom geeft zijn speciale cocktail terug (niet lekker) en vraagt een biertje en ik bestel nog een tweede cocktail.






Het eten was lekker en Tom moet niet betalen voor zijn slechte cocktail. De serveerster had dit niet moeten doen, aangezien Tom deze cocktail zelf gevraagd had. We geven haar een mooie fooi en rijden hierna nog naar het centrum van Jasper. Aan de spoorweg zien we een mannetjes wapitihert verschijnen. We parkeren de auto en bezoeken nog enkele souvenirshops. Om 19u30 wandelen we naar de cinema van Jasper. Ze hebben hier twee zalen, de ene speelt IT chapter 2 en Angel has fallen. We kiezen voor de laatste film en was bijzonder goed en grappig.



Na de film is het al na 21u30 en bij het uitrijden van het centrum van jasper, zien we een grote coyote langs de kant van de weg staan. Terug in de cabin typ ik nog de blog bij, zodat er nog een dag kan gepost worden. Rond 22u45 gaan we slapen, want morgen staat er een stevige wandeling op het programma.

Weer: zeer koud, regen en bewolkt, max 4°C
Stappen: 6.927
Hike: 2 km
Wildlife: zwarte beer, wapitihert, coyote

Reacties

 1. -kan al niet wachten om dat filmpje te zien met die rus die ijsbeerde👀
  -wtf doen die bussen op de gletsjer? Snap er niks van! Toont nog eens aan hoe sommige mensen gewoon weg niet nadenken over de natuur en gewoon hun pleziertje moeten hebben.
  - wow, die zwarte beer ziet er goed voorbereid uit voor zijn winterslaap, zo mooi en rond👀 zou die wel graag knuffelen! Grapje... of niet...
  - wat was die 2de coctail van je? Dacht eerst dat het puree was er in😅
  -waarom niet gaaan kijken naar it 2??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjah de bussen op de gletsjer is een attractie voor de toeristen... Niet te begrijpen maja...
  Ja, de beer was supergroot en zag er al goed uit voor zijn winterslaap. :) De tweede cocktail was een frozen peach. It 1 nog niet gezien :(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten